Selecteer een pagina

1% for the Planet

In 2020 hebben we ons aangesloten bij 1% for the Planet. Als lid van deze club doneren we elk jaar 1% van onze omzet aan een stichting die milieuproblemen helpt op te lossen. Maar… welke stichting dan?

Suze van der Lijke
18-02-2021 · 2 min lezen

Help ons kiezen

Aan 1% for the Planet zijn honderden non-profits verbonden. Geen makkelijke keuze dus! Daarom besloten we in januari om de hulp van ons groene netwerk in te zetten. Op LinkedIn stelden we de vraag: welk goede doel verdient 1% van onze omzet van 2020?

Drie initiatieven voor de Aarde

World Land Trust (58% van de stemmen)
De enige manier waarop kwetsbare natuur ontkomt aan kettingzagen en bulldozers is met goede bescherming. World Land Trust koopt strategisch land aan om biodiversity hotspots te ontsnipperen. Het beheer blijft altijd in handen blijft van de lokale bevolking.  

Rewilding Europe (29% van de stemmen)
Ook bij ons om de hoek is nog veel natuurwinst te behalen. Rewilding betekent: stop met ingrijpen in een gebied en de natuur herovert het vanzelf. Ook het terugbrengen van uitgeroeide diersoorten zoals de bever of zeearend hoort erbij. 

The Thin Green Line (13% van de stemmen)
Overal ter wereld vormen rangers de ‘dunne groene lijn’ die natuurgebieden voor exploitatie behoedt. Het is een gevaarlijke roeping: geweld is vaak aan de orde van de dag. Deze stichting steunt rangers en hun gezinnen in hun belangrijke werk. 

De favoriet

Uit de reacties kwam een duidelijke winnaar uit de bus: ons netwerk vond World Land Trust het meest aansprekende goede doel. 1% van onze omzet van het afgelopen jaar zal dus gebruikt worden om plekken zoals het Maleise regenwoud te beschermen.

Met dank aan onze opdrachtgevers

Benieuwd naar de opdrachten die dit mogelijk hebben gemaakt? Lees hier meer over onze projecten!

Marketing voor duurzaamheid

Kun jij ook hulp gebruiken bij de marketing voor jouw duurzame initiatief? Neem dan contact met ons op via chat, mail of telefoon.

[Sassy_Social_Share]

GESCHREVEN DOOR

Suze van der Lijke

Marketing specialist

Meer blogs