Selecteer een pagina

6 tips voor een goede contactpagina

Een slechte contactpagina leidt tot irritatie. Zonde, want juist een goede ervaring zorgt voor goodwill.

Suze van der Lijke

29-08-2019 · 4 min lezen

1. Noem je contactpagina ‘contact’

Uit onderzoek blijkt dat mensen die contact willen op zoek gaan naar een link met de tekst ‘contact’. Noem de pagina waar jouw contactgegevens op staan daarom letterlijk ‘contact’.

2. Plaats ‘contact’ rechts in het hoofdmenu

Zo door de jaren heen heeft de contactpagina een vaste plek gekregen in het menu. In het hoofdmenu wordt deze pagina het snelst gevonden. Maakt jouw website gebruik van een topmenu? Dan is rechts ook een goede optie.

Een gedeelte van de bezoekers scrollt naar beneden op websites om daar op ‘contact’ te klikken. Deze groep komt dus via de footer op de contactpagina terecht. 

“Wanneer bezoekers de organisatie willen bereiken, gaan ze op zoek naar links met de tekst contact”

3. Vermeld een e-mailadres

Door het e-mailadres klikbaar te maken opent het gelijk het e-mailprogramma van de bezoeker. Het juiste e-mailadres is dan al ingevuld. Heb je aparte e-mailadressen voor verschillende afdelingen? Meld deze dan ook meteen hier. Dat zorgt voor korte lijntjes en voorkomt dat je e-mail doorstuurt.

4. Zorg voor een klikbaar telefoonnummer

Zorg ervoor dat bezoekers direct telefonisch contact op kunnen nemen. Door het telefoonnummer klikbaar te maken kunnen mensen die met hun telefoon de website bezoeken direct bellen. Indien je verschillende telefoonnummers hebt voor verschillende doelen dan is het handig om dit er ook bij te vermelden. Ben je tussen bepaalde tijden bereikbaar? Vermeld dat dan ook. Dit scheelt een mogelijke teleurstelling.

5. Vermeld onderscheid tussen bezoek- en postadres

Vermeld een adres op de contactpagina. Heb je zowel een bezoekadres als een postadres? Maak dan duidelijk onderscheid tussen beide. Zo weten bezoekers direct welke ze moeten hebben. Je kunt heel simpel een knop eronder plaatsen met de naam routebeschrijving. Deze opent dan direct in Google Maps. Zo starten bezoekers hun navigatie naar jouw locatie en hoeven alleen nog maar hun vertreklocatie in te vullen.

6. Maak een kort contactformulier

Goede contactformulieren zijn kort. Daardoor is de drempel laag om contact op te nemen. Een goed contactformulier bevat:

  1. Alleen strikt noodzakelijke velden;
  2. Verplicht veld voor telefoonnummer of e-mailadres (om contact op te kunnen nemen);
  3. Duidelijke labels (Naam, E-mailadres en Bericht);
  4. Vermelding in je privacy statement.

Geen tijd of juist advies nodig?

Geen tijd om een goede contactpagina te maken? Of kan jouw contactpagina wel een verbeterslag gebruiken? Neem dan contact op. Wij helpen je graag.

Referenties

[Sassy_Social_Share]

GESCHREVEN DOOR

Suze van der Lijke

Marketing specialist

Samenwerken?

Heb je ook een duurzaam initiatief en ben je benieuwd of we samen kunnen werken? Neem vrijblijvend contact met ons op.