Selecteer een pagina

Recent Project

Groene groei: De expansie van Greener naar nieuwe markten

Greener levert stille, schone stroom op elke locatie met behulp van batterijcontainers. We helpen hen uit te breiden naar nieuwe markten met strategische marketing en webontwikkeling.

Hun probleem: Focus op een te kleine afzetmarkt

Greener Power Solutions ontwikkelde een mobiele batterij die dieselgeneratoren verleden tijd maakt. Het bedrijf richtte zich hiermee eerst vooral op festivals en evenementen, waar de tijdelijke stroomvoorziening vaak veel groener kan. Hun oude website richtte zich nog vooral op deze doelgroep.

Een goed begin, maar Greener had veel meer in haar mars. Hoe konden zij uitbreiden naar nieuwe markten? En hoe kon de website ingezet worden om dat doel te behalen? Met die vraag schakelde Greener ons in.

Aanpak:
Nieuwe websitestrategie als begin van een nieuwe marketingstrategie 

Om de aanpak te bepalen hielden we een strategische sessie met Greener. We vroegen naar de huidige situatie, en de doelen en doelgroepen die zij voor ogen hadden.

De lijst met toepassingen voor schone, stille stroom is nog veel langer dan alleen de evenementensector. Daarom wilde Greener ook graag bouwplaatsen, zware industrie en vakantieparken als doelgroepen aanspreken.

Hoe konden we de informatie op zo’n manier aanbieden dat Greener raakvlakken vindt met elk van die doelgroepen? We gingen terug naar de tekentafel om de structuur de website from scratch te gaan ordenen.

De beste manier om je doelgroep aan te spreken, is door uit te leggen welk probleem je voor hen oplost. Daarom besloten we om de diensten van Greener te presenteren als oplossingen voor specifieke problemen. Zo wordt voor elke doelgroep duidelijk wat de mogelijkheden zijn.

We kozen een thema dat past bij de gewenste uitstraling en ontwikkelden de website in WordPress. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop. Zo adviseerden we Greener over de aankoop van de juiste domeinnaam die bij hun nieuw gedefinieerde doelgroep(en) past (greener.nl) en zorgden we we ervoor dat er maar één duidelijke domeinnaam in gebruik is, zonder verlies van SEO scores en bezoekers die mogelijk via alle andere domeinnamen nog binnen kunnen komen.

We focusten bij het bouwen eerst op de must haves, zoals de homepage en productpagina’s. Zo kon de website al snel live gaan.

 

Samen groeien en doorontwikkelen met het doel in het visier

De lancering van de website vormde een stevige basis, maar was nog maar de start van ons proces. Het is het uitgangspunt van waaruit we de propositie blijven aanscherpen. Doordat er steeds nieuwe producten bijkomen, producten worden aangepast, en andere ontwikkelingen zijn, is de website constant in beweging.

Terwijl festivals gedurende de coronapandemie beperkt mogelijk waren, kon Greener door de nieuw ingezette koers inspelen op de veranderende vraag. Sinds we begonnen zijn heeft Greener dan ook een sterke groei doorgemaakt waarin we het aantal leads door de tijd heen alsmaar hebben zien toenemen.

Als ‘flexibele schil’ beweegt Green Marketers gemakkelijk mee met die groei. Zo heeft het bedrijf op en duur een marketeer in dienst, met wie wij intensief samenwerken. We stippelen de strategie uit, bieden coaching, voeren uit en doen A/B-testen uit. Want meten is weten.

Zo blijven we doorontwikkelen, en groeien we mee met Greener. Om ze te helpen dat ene duurzame doel te realiseren: 100% schone energie, waar dan ook.

Dit vond onze opdrachtgever

Green Marketers is methodisch, efficiënt en betrouwbaar. Professioneel op de kern. Geen flitsende marketingpraat en loze kreten, maar gericht op het product.”

Klaas Akkerman
Mede-eigenaar Greener

Ook samenwerken?

Heb je ook een duurzaam initiatief en ben je benieuwd of we samen kunnen werken? Neem vrijblijvend contact met ons op.