Selecteer een pagina

6 ideeën om je zelfoogsttuin onder de aandacht te brengen

Met deze ideeën kan je direct aan de slag om je zelfoogst- of pluktuin te promoten.

Thomas van der Woude
07-05-2020 · 2 min lezen

1. Post op sociale media

Social media is een krachtig middel om onder de aandacht te komen. Vooral op Facebook kan je nog steeds veel mensen bereiken. Ook kun je eigenaren van Facebook pagina’s en groepen waar jouw potentiële klanten waarschijnlijk lid van zijn om berichten te delen.

Ook kan je via Facebook op een goedkope manier adverteren. Je tuin is een pracht om te zien dus ook Instagram is een geschikt medium.

2. Vraag kennissen om anderen te tippen

Een tip neem je vaak wel aan, zeker als je iemand goed kent. Vraag aan je familie, goede kennissen, vrienden of zakelijke contacten om mensen te tippen dat je een tuin hebt met verse groenten.

Mensen helpen erg graag, zeker in de opstartfase en als ze er zo weinig voor hoeven te doen. Deze vorm van marketing kost helemaal niks en werkt erg goed.

3. Verstuur een persbericht

Dit klinkt misschien eng, maar het valt eigenlijk wel mee. Lokale kranten zijn altijd op zoek naar leuke nieuwtjes. En een zelfoogsttuin in de buurt is zeker een leuk nieuwtje.

Stuur een kort bericht met wat uitleg en een leuke foto naar de redactie van lokale kranten. Vergeet niet je website te vermelden als je die hebt.

4. Plaats spandoeken op strategische plekken

Een spandoek is een goedkope manier om duidelijk te maken dat je er bent. Plaats het spandoek op een plek waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld langs een weg of fietspad.

5. Verspreid flyers

Dit is misschien wel de meest gebruikte manier van marketing. Leg ze neer bij de supermarkt, school, bibliotheek en andere plekken waar veel mensen komen die mogelijk geïnteresseerd zijn.

Vermeld je website als je die hebt, dat maakt het laagdrempelig om even te kijken wat het is. Zorg dat je er een paar bij de hand hebt bij je tuin om mee te geven aan toevallige passanten.

6. Plaats de tuin op Google Maps

Google is bijna iedereen zijn beste vriend voor bijna alles wat we zoeken. Daarom is een vermelding van Google Maps essentieel. Een vermelding op Google maps zorgt er ook voor dat je bij het intoetsen van het woord zelfoogsttuin of pluktuin eerder bovenaan in de zoekresultaten komt. Ook kunnen mensen gemakkelijk je adresgegevens vinden via maps.google.com

Vragen of kun je wel wat hulp gebruiken?

Wij helpen graag bij het doen van jouw marketing.

[Sassy_Social_Share]

GESCHREVEN DOOR

Thomas van der Woude

Marketing specialist

Meer blogs