Selecteer een pagina

Verduurzaam je website met groene hosting

Het wagenpark wordt elektrisch, er komen zonnepanelen op het dak, en steeds meer afval wordt gerecycled. Fantastische stappen om je bedrijf te vergroenen, die iedereen wel kent. Maar heb je ook al eens aan je website gedacht?

Thijs van Someren
01-07-2021 · 3 min lezen

De milieu-impact van jouw website

Wat heeft je website met duurzaamheid te maken? Om jouw webpagina’s uit te zenden moeten er voortdurend servers draaien in datacenters. Die vergen veel stroom, en staan in ruimtes die continu gekoeld moeten worden. Ook jouw website slurpt dus meer energie dan je denkt.

Steeds meer datacenters worden gebouwd om aan de groeiende vraag naar servercapaciteit te voldoen. In Nederland zijn het er nu al zo’n 200, die samen goed zijn voor meer dan 12% van het energieverbruik in ons land. Dat gaat veelal om grijze stroom. De nadelige effecten op jouw ecologische voetafdruk laten zich raden.

Hoe maak je een groene keuze bij webhosting?

Via een webhostingbedrijf huur jij opslag in draaiende servers. Daar ontkom je niet aan: je website moet in de lucht blijven. Hoe kun je dan toch de duurzaamste keuze maken?

Dat blijkt lastig: hostingbedrijven (en de datacenters die zij gebruiken) zijn niet altijd even transparant over de energie die ze gebruiken. Wil je er zeker van zijn dat jouw website draait op 100% hernieuwbare energie van Nederlandse bodem? Denk dan eens na over de gecertificeerde groene hosting van Green Marketers.

Verduurzamen met groene webhosting

Maakt verduurzaming onderdeel uit van je bedrijfsdoelen? Groene webhosting hoort bij het laaghangende fruit: een kleine moeite en een grote positieve impact!

Het vergroenen van je website leidt immers amper tot ongemak, maar levert wel bewijs voor jouw duurzame ambities. Met een speciale button op je site kan iedereen zien dat jij je prioriteiten op orde hebt.

Tegelijkertijd verwacht je ook hosting die veilig, snel en 24/7 stabiel is, zodat jouw website er niet uit ligt op dat ene cruciale moment.

Met duurzame hosting van Green Marketers is jouw webhosting:

  • 100% duurzaam
  • stabiel en snel
  • vakkundig ondersteund

Hoe stap je over op naar duurzame webhosting?

Wil jij ook een groenere keuze maken, zonder af te doen aan kwaliteit?

Lees verder over hoe onze hosting je kan ontzorgen. Of neem meteen contact op en het is zo geregeld.

[Sassy_Social_Share]

GESCHREVEN DOOR

Thijs van Someren

Marketing specialist

Meer blogs